Den kulturelle spasserstokken

Erasmus Montanus – Seniorteateret

Erasmus Montanus – Seniorteateret

historien om bondesønnen fra småbyen Bjerget, Rasmus Berg, som fikk reise til Københevn for å studere latin. Etter et par år kommer han hjem på besøk, og har skiftet navn…til Erasmus Montanus! Og ikke bare det, han har blitt helt ” katolsk i ho

I alt 9 skuespillere har framført historien om bondesønnen fra småbyen Bjerget, Rasmus Berg, som fikk reise til Københevn for å studere latin. Etter et par år kommer han hjem på besøk, og har skiftet navn…til Erasmus Montanus! Og ikke bare det, han har blitt helt ” katolsk i hodet” og påstår at jorden er RUND!?
Hans forlovede Lisbed, blir helt fortvilt når hennes far, den rike Hr. Jeronimus nekter henne å gifte seg med Erasmus så lenge han forfekter slik galskap. Alle kan jo se at jorden er flat.
Bjergets innbyggere går sammen for å forsøke å redde situasjonen, og mon om dette ikke får sin lykkelige slutt, tross alt?

Seniorteateret har bearbeidet den berømte komedien til et musikkspill, hvor sanger av den danske kabaretforfatteren Poul Henningsen inngår i forestillingen.
Kostymene, sydd av skuespillerne selv, er forseggjorte stilplagg, tro kopier av moten på Holbergs tid, og med parasoller, spaserstokker, muskedundere, trespader og brennevinsflasker som alle er med og tramper takten!!

Velg din kommune fra kartet

Tydal Snillfjord Roan Osen Agdenes Holtålen Rennebu Åfjord Meldal Selbu Hemne Hitra Frøya Bjugn Ørland Røros Klæbu Midtre Gauldal Rissa Oppdal Skaun Orkdal Melhus Malvik Trondheim Inderøy Leka Vikna Flatanger Overhalla Fosnes Grong Snåsa Namdalseid Verran Verdal Levanger Frosta Stjørdal Meråker Namsos Steikjer Leksvik Nærøy Lierne Høylandet Namsskogan Røyrvik

Ingen kommende arrangament registrert